Bharat Sports – All the Latest Sports News, Scores, and Live Streaming

Volkswagen nu va mai vinde mașini cu combustie în Norvegia din 2024.

Volkswagen, al doilea mare producător auto din Norvegia, după Tesla, se va concentra acum pe modelele din gama sa electrică ID.

Norvegia și-a stabilit obiectivul ambițios de a vinde doar mașini cu emisii zero, adică în mare parte electrice, începând cu 2025. Mașinile electrice reprezintă deja peste 80% din înmatriculările noi (83,4% în primele nouă luni ale anului).

Volkswagen, al doilea mare producător auto din Norvegia, va înceta să mai vândă mașini noi pe benzină și diesel (sau hibride) în țara scandinavă începând cu 2024, a anunțat la jumătatea lunii octombrie importatorul mărcii.

„Ca un rămas bun de la mașinile pe bază de combustibili fosili, ultimul Golf va fi comandat spre sfârșitul anului”, a declarat Ulf Tore Hekneby, directorul general al grupului norvegian Møller, într-un comunicat. „Va marca în multe feluri sfârșitul unei ere, dar și începutul unei noi ere, mai importante, în care vom fi mai mult parte a soluției, nu a problemei”, a adăugat el.

Norvegia: Ultimul VW Golf cu motor termic va putea fi comandat la finalul lui 2023

În ciuda faptului că este un producător important de hidrocarburi, Norvegia și-a stabilit obiectivul ambițios de a vinde numai mașini cu emisii zero, adică în mare parte electrice, începând din 2025 – cu zece ani înaintea UE. Mașinile electrice reprezintă deja peste 80% din înmatriculările noi (83,4% în primele nouă luni ale anului), potrivit Consiliului pentru informații privind traficul rutier (OFV).

Volkswagen, al doilea constructor auto norvegian, cu o cotă de piață de 12,32% din ianuarie, după Tesla (21,4%), la rândul său specialist în automobilele electrice, se va concentra acum pe modelele din gama sa ID. În septembrie, SUV-ul ID.4 a fost al doilea cel mai bine vândut model din țară, după Tesla Model Y. Suedezul Volvo, o filială a grupului chinez Geely, a încetat de asemenea să își mai vândă modelele diesel în Norvegia la 1 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *